tisdag 6 januari 2015

TTIP kontra Eurasiska ekonomiska unionen beaktas?


Läs här två mycket intressanta artiklar som jag hittade på "Deutsche Nachrichten", som tyvärr inte visas något om på svenska media om, vilket är mycket märkligt.
Jag gjorde en översättning till svenska, om ifall att du inte behärskar tyska språket.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten:
Frankrike: Hollande kräver omedelbart slut på de sanktioner mot RysslandRadikal förändring i Paris: Frankrikes president François Hollande har förvånansvärt tydligt stöd för ett omedelbart stopp för de sanktioner mot Ryssland. Åtgärderna skulle inte fungera. Putin skulle inte annektera östra Ukraina, men resten bara en Nato närvaro i Ukraina. Om EU efter omröstningen Hollande, kan det leda till en allvarlig spricka med USA.


Frankrikes president François Hollande kräver ett omedelbart stopp av sanktioner mot Ryssland. 
I en intervju med franska 
radiostationen France Inter Hollande sade att strategin mot Rysslands president Vladimir Putin kommer inte att fungera. Det gjorde inte vettigt att skjuta Putin i hörnet. Hollande ligen, " Putin vill inte annektera östra Ukraina, är jag säker på att han sa till mig så. Vad han vill är att hålla hans inflytande. Putin vill inte att Ukraina kommer att bli medlem i Nato.Tanken Putin är att det inte finns några främmande armé till de ryska gränserna . "

Hollande är hittills den mest framträdande röst i EU, vilket medger att sanktionerna har misslyckats och väst från större skador uppstår som avsett. 
Därför Hollande kallar ett omedelbart slut på sanktionerna, "Jag är emot en politik som syftar till att nå sina mål genom att det gör saken värre. 
Jag tror att sanktionerna nu måste avslutas. "

EU-länderna har stött på allvarliga ekonomiska riktning genom dessa åtgärder mot Ryssland. Frankrike kämpar mot National Front och Hollande chanser motinsisterar Marine Le Pen , gå till noll när den franska ekonomin fortsätter att sag. För Hollande nu nyligen inflammerad diskussion om Ryssland sanktioner är också ett välkommet tillfälle att skylla för den dåliga tillståndet i EU: s franska ekonomin skylla -. i Paris för år villigt och med stor inhemsk framgång praktiseras modell I själva verket har Hollande inte genomfört viktiga reformer i praktiken under de senaste åren. Arbetslösheten i Frankrike har nått ett nytt rekord i december. Hollande hade slutet begrava med mycket pompa presenteras av honom rik skatt på 75 procent, eftersom denna åtgärd han hade förbjudits av domstol och intäkter är långt efter förväntningarna.

I de övriga EU-länderna ser den inte mycket bättre.

I Italien har Europeiska kommissionens förre ordförande Romano Prodi redan förutspått 
att Italien skulle uppleva en betydande nedgång i exporten till Ryssland. I Tyskland hälen åtgärder har redan börjat mot sanktionerna: Även vid EU-toppmötet i december, förbundskansler Angela Merkel antydan på det under vissa omständigheter skulle vara möjligt att upphäva sanktionerna. För några dagar sedan ekonomiminister Sigmar Gabriel hade uttalat sig mot sanktionerna.

Om EU efter omröstningen Hollande, kan det leda till en allvarlig spricka med USA. Den potentiella tvist med amerikanerna men har också en påtaglig ekonomisk bakgrund: Ryssland är för USA som exportpartner är inte alls lika viktigt som för EU Stater. Ryssland hade gjort bara i de senaste dagarna med förslaget om överraskning att EU bör förhandlingarna om den kontroversiella frihandelsavtaletupphöra TTIP och istället utnyttja anslutning till rysk-ledda Eurasiska ekonomiska unionen beaktas.

Ta amerikanerna tar hand om européerna säger att de skulle lida ytterligare ekonomisk skada i fråga om falska handelspolitiska beslut, uppenbarligen mycket allvar : det här är US Department of Agriculture (USDA) har beslutat att öppna den amerikanska marknaden för EU-export av nötkött . USA: s beslut att införa efter 17 år tillbaka nötkött från EU, var inte en hemlighet affär att föra förhandlingarna om TTIP tillbaka på rätt spår, kommissionens talesman Enrico Brivio sade på måndagen vid en presskonferens i Bryssel.

Den 
EU Observer ser uttalandet Hollande i samband med nästa möte Hollande och Angela Merkel med president Putin och Poroshenko. Mötet är tänkt Även ytligt behandla Minsk avtalet. Däremot kan man anta att EU kommer att försöka diskutera med Ryssland och sanktionen tema.

Den New York Times, den detaljerade rapporten om förskottet Hollande tet, dock uttrycker tvivel om Putins trovärdighet. Tidningen skriver: "Vilka garantier Putin Hollande har någonsin gjort i östra Ukraina kallas en kosack ledare Putin, vår kejsare". " The New York Times hänvisar till ordspråket av Nikolai Kozitsyn som hade hävdat att en självständighetsförklaring i Lugansk är inte längre nödvändigt eftersom området ändå redan tillhör Ryssland. Men Kozitsyn är en outsider, som NYT själv har medgett.

USA har skärpt sina sanktioner mot Ryssland. 
Med en ny lag antogs i december att Ukraina kan förses med vapen. Att utbudet förväntas vara Litauen att Nato för att ge en närvaro i Ukraina. Skulle denna strategi, men fortsätta , skulle det bara påpeka att Hollande har identifierats som den kritiska punkten i konfrontation med Ryssland.

Merkel talar först om lättnader i sanktionerna mot Ryssland
Vid EU-toppmötet i Bryssel, de krafter som ursprungligen verkar ha segrat, som inser att föra Ryssland-EU: s sanktioner för de stora nackdelar. Angela Merkel krävde Ryssland bara att trappa situationen. För första gången presenterade förbundskansler, lättnader i sanktionerna i vyn.



EU: s sanktioner mot Ryssland kan endast lyftas enligt förbundskansler Angela Merkel, om skälen för införandet utelämnas. Efter slutförandet av EU-toppmötet i Bryssel sade Merkel på natten till fredag, är EU redo för ytterligare samtal med regeringen i Moskva om en nedtrappning av situationen i Ukraina. Det är viktigt att Självbestämmande respekteras i Östeuropa.


Men nödvändig plikt framsteg i genomförandet av Minsk-avtalet för en avkoppling i östra Ukraina, sade Merkel. I september hade Ryssland, Ukraina och de pro-ryska separat i Minsk OSSE medling enades om en rad åtgärder för att trappa som bara delvis har genomförts hittills. Detta inkluderade ett omfattande utbyte av fångar och inrättandet av en gränslinje, sade Merkel.


Merkel påpekade att Rysslands president Vladimir Putin har lovat att Ukrainas territoriella integritet. Därför att de skulle mäta det. Om en avkopplande dyka skulle EU också vara villig att prata med den som lanserades av Ryssland eurasiska unionen, som även omfattar Kazakstan och Vitryssland, sade Merkel. Visionen om ett frihandelsområde från Vladivostok till Atlanten hade äntligen kommit, den ryske presidenten Vladimir Putin. "Vi har inget emot."


Yttrandet Merkels mycket annorlunda från de ord som den nya EU-ordförandeskap: Unionen måste inte bara svara på Rysslands agerande, men måste vara mer strategisk, kallad Pole Donald Tusk. "Attityden av unionen, att inte erkänna den olagliga annektering av Krim och Sevastopol, stärktes. EU kommer hålla fast vid det ", säger alltså i deklarationen från toppmötet. Polen är känd för sin tuffa hållning eftersom den polska regeringen lovar ekonomiska fördelar som en vakt-tillstånd vid gränsen.

EU-ledarna försökte dölja sin öppna meningsskiljaktighet i Bryssel. Italiens premiärminister Matteo Renzi, som tidigare krävt en straff lättnader betonade efter mötet bara, kommer du att hitta en lösning för Ukraina endast med Ryssland.

Hemligt EU-förslag ”hot mot demokratin”

Upprop för Östersjökonferens o. NEJ till Sveriges medlemskap i NATO!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar