torsdag 24 september 2015

Fruktan och rädsla – demokratins värsta fiende

Något för våra s.k. folkvalda USA och NATO jublande POLITIKER, att ta lärdom av. 

Om dessa "folkvalda" nu INTE lärt något av vår HISTORIA, utan tydligen anser problemlösningen är VAPEN och AMERIKANSKA KÄRNVAPEN i SVERIGE! 

F.Ö. vad säger FN, Svenska Freds, Amnesty, Röda Korset, Rädda Barnen m.fl. s.k. fredsorganisationer, som säger sig värna om FRED? 

Jag och många med mig tvivlar på dessa organisationer! 

OM dessa organisationer skall vara trovärdiga se till och samverka mot VAPENINDUSTRIN! 

VAD TYCKER DU? 


Ett tips sänd detta till CENTERPARTIET, som har rikstämma idag 24/, som också på väg in att gynna VAPENINDUSTRIN."Den brittiske historikern och professorn Antony Beevor är bokaktuell med Ardennerna 1944. På tåget mellan Köpenhamn och Malmö gav han SVT Nyheter Skåne en exklusiv intervju.
Antony Beevor är född 1946 och är idag på väg till bokmässan i Göteborg. I onsdags stannade han till i Malmö, inbjuden till den internationella författarscenen på Malmö Stadsbibliotek. Där pratar han om sin nya bok, en bok där vissa delar var svåra att skriva.
– Det är alltid svårt att skriva om civilbefolkningens lidande. De är oskyldiga offer och är oftast de som har svårast att förstå vad det är som händer, säger Antony Beevor.

”Världen står inför stora utmaningar”


I en värld med dagliga konflikter på olika nivåer påminns vi i Antony Beevors böcker om hur fruktansvärt illa det går, när man försöker lösa konflikter med våld, militära medel och vapenmakt. Världen och inte minst Europa står inför stora utmaningar idag, menar Antony Beevor.
– De viktigaste frågorna – migrationen och IS – är förstås tätt sammankopplade. Hur hanterar vi IS, om vi ska gå till botten med migrationsfrågan? Det stora problemet är den amerikanska uppfattningen att man kan kontrollera världen från luften, vilket gång på gång motbevisats.
– Det känns väldigt tråkigt att jag i en studie av den brittiska armén i slutet av 90-talet förutsåg att militärens roll skulle bli att kontrollera gränser och migration. Tyvärr tycks det visa sig stämma.

Efterlyser forskning om rädsla

Att hålla ihop det demokratiska samhället är grundläggande för en modern nationalstat, menar Antony Beevor. Rädsla och fruktan är dess värsta fiende. Historien har visat oss att människan bär på ett frö till våldsamma handlingar.
– Jag tror att våld uppstår ur rädsla. Det var något jag blev varse när jag skrev om spanska inbördeskriget. Det var ett machosamhälle där man inte tilläts visa rädsla. Det skapade en väldigt instabil situation. Människor som inte kan visa rädsla måste ta till våld. Det behövs mycket mer forskning om rädsla och dess konsekvenser, säger historikern och författaren Antony Beevor."

Klicka här >> Forum 

___________________________  
Vi har placerat bloggen Dialog Kristianstad i Kristianstad bloggkartan.se Läs även andra bloggares åsikter :, , , , , , , , , , , , ,   Powered by Disqus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar